BU DAVA AÇLIĞA MAHKUM EDİLEN EMEKÇİLERİN DAVASIDIR ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ! 19 Nisan 2024, 21:01

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in, 9 Haziran 2022'de açıklanan enflasyon oranlarını protesto amacıyla TÜİK önünde düzenlediği basın açıklaması nedeniyle konfederasyon üyelerimizin yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.
Konfederasyonumuz üyeleri, TÜİK’i protesto ettikleri için “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçundan yargılandıkları davanın duruşması Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşma 25 Haziran 2024 tarihine ertelendi.
Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Sekreterimiz Özgür Aras, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Şükrü Balun, Birleşik Kamu-İş Ankara İl Başkanımız Doğan Dağdelen, Eğitim-İş Genel Başkanımız Kadem Özbay ve MYK üyeleri, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanımız Namık Kemal Aydoğan, bağlı sendikaların şube başkanlarımız ve üyelerimiz duruşması sonrası Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptılar.
Genel Sekreterimiz Özgür Aras’ın yaptığı açıklama şu şekilde:
“Konfederasyonumuz 9 Haziran 2022’de açıklanan enflasyon oranlarını protesto için TÜİK önünde eylem yapmak istemiştir. Ancak eylem polisin sert müdahalesiyle karşılaşmış, sonucunda o dönemki genel başkanımız, genel mali sekreterimiz, şube başkanlarımız gözaltına alınmış sonrasında haklarında dava açılmıştır.
TÜİK’in verilerle oynamasıyla suç işlediğini söylüyor bugün burada arkadaşlarımızın değil TÜİK yöneticilerinin yargılanması gerektiğini söylüyoruz.
TÜİK hesap oyunlarıyla enflasyonu düşük göstererek uzun süredir milyonlarca memur, işçi, emekli ve dar gelirlinin enflasyon karşısında ezilmesine, yoksullaşmasına, açlığa ve sefaletine neden olmaktadır.
TÜİK’in enflasyon oranlarını gerçeği yansıtmadığı bilinmesine rağmen ücret ve maaş zamlarında halen TÜİK oranları kullanılmaktadır.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; gerçeklerden uzak veri açıkladığı gerekçesiyle TÜİK önünde yapmak istediğimiz eyleme polisin orantısız güç kullanarak müdahale etmesini en temel sendikal hak ve özgürlüklerden biri olan protesto hakkımızın gasp edilmesi olarak değerlendiriyoruz. Mücadele arkadaşlarımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtiyoruz. “
DIĞER HABERLER
-
EYLÜL ENFLASYONU İLE ÇALIŞAN VE EMEKLİLER ALACAKLI
03 Ekim 2025, 16:43 -
YÖNETİCİMİZ TUNCAY GÜR'ÜN YANINDAYIZ!
03 Ekim 2025, 13:07 -
İNSANLIK ONURU İÇİN ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ!
02 Ekim 2025, 12:14 -
İTFAİYECİLERİN HAK MÜCADELESİNDE YANLARINDAYDIK
01 Ekim 2025, 20:00 -
KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU’NA KATILDIK
01 Ekim 2025, 17:00 -
8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ 28 TEMMUZ 2025 TARİHİNDE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDA BAŞLADI
28 Temmuz 2025, 17:00 -
HÜKÜMET KAMU EMEKÇİSİ VE EMEKLİLERİNE YİNE SEFALETİ REVA GÖRDÜ
12 Ağustos 2025, 19:00 -
18 AĞUSTOS 2025 SON TEKLİF AÇIKLANDI
18 Ağustos 2025, 19:00 -
İKTİDAR, EMEKÇİDEN ESİRGEDİĞİNİ ABD’YE VERDİĞİNİ İLAN ETTİ
26 Eylül 2025, 18:02 -
EYLÜL 2025 AÇLIK - YOKSULLUK ARAŞTIRMASI
26 Eylül 2025, 15:19