EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ HIZ KESMEYECEK 30 Mayıs 2023, 13:17

Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi tarihi açısından ülkeyi 21 yıldır karartan bir anlayış ile aydınlık günlere kavuşturma mücadelesi 28 Mayıs’ta sonuçlanmıştır. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde tamamlamıştır.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile muhalefetin umut ettiği nefes alma imkanı sonuçsuz kalmıştır. Devlet gücüne sahip olmanın bütün avantajları ve maddi kaynakların kullanımı sonuca etki etmiştir. Bu nedenle adaletsiz bir seçim yaşanmıştır.
Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti yeni ve zor bir döneme girmektedir. Hem ülkenin hem de Erdoğan’ın önünde ekonomik ve siyasi zorluklar beklemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti; Tam bağımsız demokratik laik Cumhuriyettir. Eğitimin değerini laiklik, bilgi kaynağını ise bilim olduğunu söylüyoruz.
Ülkemizde eşitlik, özgürlük, dürüstlük, çocuklarının yatağa aç girmediği bir ülke isteyenler ile dindar bir nesil isteyenlerin mücadelesi bitmeyecektir. Umut ve mücadele olmazsa olmazımızdır. Mücadele; örgütler, birleştirir ve aydınlatır.
Ülkemizin kaderine yön veren seçimlerin ancak bu ülkenin iyisiyle kötüsüyle tüm şartlarına maruz kalan yurttaşlar tarafından belirlenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.
Aydınlanma, emek ve demokrasi mücadelesi demokratik kitle örgütleri ve yurttaşların bireysel olarak omuz verip yükselttiği ve yükselteceği sıçrama noktalarıdır.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Cumhuriyet ve ilkelerinden, demokrasi ve özgürlüklerden, emeğin onurundan yana aldığımız tavrı da kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyoruz.
Tüm yurttaşlarımızı, seçimlere yüksek katılım göstererek iradelerine sahip çıktığı için tebrik ediyor, seçim sonucunun ülkemiz için olumlu gelişmeleri beraberinde getirmesini umuyoruz.
MERKEZ YÖNETİM KURULU
DIĞER HABERLER
-
EYLÜL ENFLASYONU İLE ÇALIŞAN VE EMEKLİLER ALACAKLI
03 Ekim 2025, 16:43 -
YÖNETİCİMİZ TUNCAY GÜR'ÜN YANINDAYIZ!
03 Ekim 2025, 13:07 -
İNSANLIK ONURU İÇİN ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ!
02 Ekim 2025, 12:14 -
İTFAİYECİLERİN HAK MÜCADELESİNDE YANLARINDAYDIK
01 Ekim 2025, 20:00 -
KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU’NA KATILDIK
01 Ekim 2025, 17:00 -
8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ 28 TEMMUZ 2025 TARİHİNDE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDA BAŞLADI
28 Temmuz 2025, 17:00 -
HÜKÜMET KAMU EMEKÇİSİ VE EMEKLİLERİNE YİNE SEFALETİ REVA GÖRDÜ
12 Ağustos 2025, 19:00 -
18 AĞUSTOS 2025 SON TEKLİF AÇIKLANDI
18 Ağustos 2025, 19:00 -
İKTİDAR, EMEKÇİDEN ESİRGEDİĞİNİ ABD’YE VERDİĞİNİ İLAN ETTİ
26 Eylül 2025, 18:02 -
EYLÜL 2025 AÇLIK - YOKSULLUK ARAŞTIRMASI
26 Eylül 2025, 15:19