GEZİ’NİN 10. YILINDA GEZİ RUHUNU SELAMLIYORUZ! 31 Mayıs 2023, 13:19

Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesine karşı başlayan daha sonra adalet, demokrasi, özgürlük talebiyle tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Direnişi’nin üzerinden tam 10 yıl geçti.
Ülkemizde Mayıs ayı sonunda başlayıp Haziran ayında da devam eden gezi eylemlerinin üzerinde yıllar geçse de unutulmayacak Gezi Direniş’ini ortaya çıkardı.
Direniş sırasında Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert ve Hasan Ferit Gedik iktidara ve baskıya karşı düzenlenen protesto gösterilerinde yaşamlarını kaybetti.
Gezi eylemleri sırasında birçoğu ağır olmak üzere yüzlerce vatandaşımız yaralandı, yine binlerce vatandaşımız gözaltına alındı, eylemlere katıldığı gerekçesiyle yüzlerce kişi hakkında davalar açıldı. Gezi Davasının karar duruşmasında verilen ağır ve haksız cezalar ise Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçti.
AKP’ye karşı büyük bir halk tepkisini ortaya çıkaran Gezi eylemleri, ülke tarihinde silinmez izler bıraktı. Ülkemizde adalet, eşitlik, özgürlük aradığımız her yerde, baskı ve zorla karşılaştığımız her alanda aklımıza Gezi Direnişi gelmektedir.
Bu nedenle dalga dalga büyüyen direniş ruhundan, AKP iktidarı aradan geçen yıllara rağmen halen korkmaktadır.
AKP iktidarı da bilmektedir ki Gezi Park’ındaki tepki o parktaki ağaçlardan ibaret değildi, hükümetin dayatmacı tüm uygulamalarına karşı demokratik toplumsal bir tepkiydi.
AKP iktidarının kentleri, doğayı ve çocuklarımızın geleceğini hedef alan kar hırsıyla yoğrulmuş politikaları halen sürmektedir. Batıdan-doğuya, kuzeyden-güneye talan politikaları sürmektedir. Ülkemizde, hukuksuzluk ve keyfilik tıpkı Gezi eylemlerinin yapıldığı dönemdeki gibi devam etmektedir. İktidar keyfi uygulamalarını meşrulaştırmaya çalışmaktadır.
Ülke AKP eliyle gerici, baskıcı ve piyasacı kuşatma altındadır. Saray yönetimi; laiklik başta olmak üzere en temel kazanımları tek tek tasfiye etmektedir. Ülke büyük bir karanlığa sürüklenmektedir. Kadınlar katledilirken İstanbul Sözleşmesi feshedilmiştir. Geleceğinden endişe eden milyonlarca genç, umutsuzluk içinde yurtdışında yaşamak istemektedir. İktidar; ülkenin tüm kaynaklarını beşli çetelere aktarmaktadır. Cumhuriyetin kazanımları, değerleri ve fikirleri toplumun hafızasından silinmek istenmektedir.
Ülkede kurulmaya çalışılan otoriter rejime ve kalıcılaştırılmak istenen baskıcı ve faşizan uygulamalara karşı Türkiye Cumhuriyet’inin 100.yılında AKP’nin her türlü baskısına karşı Gezi Direnişi’ni hatırlatıyoruz.
Gezi Direnişi; ülkenin ağacına, toprağına, suyuna, demokrasisine, adaletine, özgürlüğüne, toplantı ve örgütlenme mücadelesine sahip çıkmaktır.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına her koşulda sahip çıkmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Gezi’nin anlamına, ruhuna ve değerlerine sahip çıkıyoruz. Gezi Direnişi’nde hayatlarını kaybeden onurlu insanlarımızı saygıyla anıyoruz, direnişlerini mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.
MERKEZ YÖNETİM KURULU
DIĞER HABERLER
-
EYLÜL ENFLASYONU İLE ÇALIŞAN VE EMEKLİLER ALACAKLI
03 Ekim 2025, 16:43 -
YÖNETİCİMİZ TUNCAY GÜR'ÜN YANINDAYIZ!
03 Ekim 2025, 13:07 -
İNSANLIK ONURU İÇİN ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ!
02 Ekim 2025, 12:14 -
İTFAİYECİLERİN HAK MÜCADELESİNDE YANLARINDAYDIK
01 Ekim 2025, 20:00 -
KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU’NA KATILDIK
01 Ekim 2025, 17:00 -
8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ 28 TEMMUZ 2025 TARİHİNDE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDA BAŞLADI
28 Temmuz 2025, 17:00 -
HÜKÜMET KAMU EMEKÇİSİ VE EMEKLİLERİNE YİNE SEFALETİ REVA GÖRDÜ
12 Ağustos 2025, 19:00 -
18 AĞUSTOS 2025 SON TEKLİF AÇIKLANDI
18 Ağustos 2025, 19:00 -
İKTİDAR, EMEKÇİDEN ESİRGEDİĞİNİ ABD’YE VERDİĞİNİ İLAN ETTİ
26 Eylül 2025, 18:02 -
EYLÜL 2025 AÇLIK - YOKSULLUK ARAŞTIRMASI
26 Eylül 2025, 15:19