KAMU İŞÇİLERİNE VERİLEN TEKLİF, EKONOMİK GERÇEKLERDEN UZAKTIR! 14 Haziran 2025, 12:52

Hükümetin, 600 bin kamu işçisine yönelik 2025 yılının ilk altı ayı için yüzde 16, ikinci altı ayı için ise yüzde 8 oranında yaptığı zam teklifi, mevcut ekonomik koşullar ve hayat pahalılığı karşısında gerçeklerden uzaktır, kabul edilmesi mümkün değildir.
Ülkemizde enflasyon rakamları her geçen gün yükselmekte, temel ihtiyaç maddelerine gelen zamlar vatandaşın yaşamını her geçen gün daha da zorlaştırmaktadır. Elektrikten gıdaya, barınmadan ulaşıma kadar her alanda yaşanan fahiş fiyat artışları ortadayken, hükümetin kamu işçilerine önerdiği bu oranlar, insanca yaşamı sürdürebilmek için yetersizdir. Sadece kamu işçileri değil, memurlar, emekliler ve tüm sabit gelirli kesimler yoksullaşmakta, alım gücü her geçen gün azalmaktadır.
Gerçekçi, insanca yaşanabilir bir ücret artışı talep ediyoruz.
Hükümetin, kamu emekçilerinin ve işçilerinin taleplerini görmezden gelen bu yaklaşımı, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Enflasyonun çok üzerinde, refah payını da içeren, toplumsal adaleti sağlayacak bir zam oranı derhal masaya getirilmelidir.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, kamu işçileri ile birlikte bu sürecin takipçisi olacağımızı, emeğimizin karşılığını alıncaya kadar tüm demokratik haklarımızı kullanarak mücadele edeceğimizi ve emekçinin görmezden gelindiği bu toplu sözleşme masasını teşhir edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu
Merkez Yönetim Kurulu
DIĞER HABERLER
-
EYLÜL ENFLASYONU İLE ÇALIŞAN VE EMEKLİLER ALACAKLI
03 Ekim 2025, 16:43 -
YÖNETİCİMİZ TUNCAY GÜR'ÜN YANINDAYIZ!
03 Ekim 2025, 13:07 -
İNSANLIK ONURU İÇİN ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ!
02 Ekim 2025, 12:14 -
İTFAİYECİLERİN HAK MÜCADELESİNDE YANLARINDAYDIK
01 Ekim 2025, 20:00 -
KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU’NA KATILDIK
01 Ekim 2025, 17:00 -
8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ 28 TEMMUZ 2025 TARİHİNDE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDA BAŞLADI
28 Temmuz 2025, 17:00 -
HÜKÜMET KAMU EMEKÇİSİ VE EMEKLİLERİNE YİNE SEFALETİ REVA GÖRDÜ
12 Ağustos 2025, 19:00 -
18 AĞUSTOS 2025 SON TEKLİF AÇIKLANDI
18 Ağustos 2025, 19:00 -
İKTİDAR, EMEKÇİDEN ESİRGEDİĞİNİ ABD’YE VERDİĞİNİ İLAN ETTİ
26 Eylül 2025, 18:02 -
EYLÜL 2025 AÇLIK - YOKSULLUK ARAŞTIRMASI
26 Eylül 2025, 15:19