Uğur Mumcu’yu Katledilişinin 30. Yılında Özlemle Anıyoruz! 23 Ocak 2023, 21:49

Bundan 30 yıl önce 24 Ocak 1993 yılında, Ankara’da uğradığı hain bir bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren cesur kalem ve araştırmacı yazar Uğur Mumcu'yu bir kez daha özlem ve saygıyla anıyoruz.
Uğur Mumcu; mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle mücadele etmiştir.
Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin kirli ilişki ağını ortaya çıkarmasıyla Uğur Mumcu tetikçilerin dikkatlerini çekmiş ve tetikçilerin azmettiricilerini korkutmuştur. Terör üzerine yaptığı araştırmalar, yazdığı makaleler katledilmesine neden olmuştur. Uğur Mumcu'nun katledilmesinin üzerinden yıllar geçse de üzerindeki sis perdesi bilinçli bir şekilde kaldırılmamıştır.
Bugün Türkiye’de 30 yıl öncesine göre değişen bir şey olmadığı gibi daha da kötüye gidiş yaşanmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugünde demokrasiden, laik eğitimden, cumhuriyet devrimlerinden yana olan örgütlere, gazetecilere, aydınlara baskı yapılmaktadır. Ancak Türkiye Cumhuriyetine ve devrimlerine sahip çıkacak ve Tam Bağımsızlığımızın direnişini örgütleyen Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkacak kalemler olacaktır.
Ulusumuzun kurtarıcısı, çağdaş, laik, demokratik cumhuriyetimizin kurucusu, cumhuriyet devrimlerinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurduğu laik cumhuriyete yapılan saldırılara karşı keskin kalemler ve sözlerini sakınmayan aydınlar daima yaşayacaktır.
Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ile Cumhuriyet için sözlerini sakınmayan demokrasi şehitlerimiz Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Turan Dursun ve Çetin Emeç’in yanı sıra faili meçhul cinayete kurban giden tüm aydınlarımızı saygı ile anıyoruz.
Bu aydınların, katledilmesi bizleri korkutmamıştır; tam tersine bizleri, güçlendirmiştir.
Birleşik Kamu İş olarak tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istiyor, Devrim Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Merkez Yönetim Kurulu
DIĞER HABERLER
-
KONFEDERASYONUMUZDAN, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER'E ZİYARET
13 Ekim 2025, 21:00 -
EYLÜL ENFLASYONU İLE ÇALIŞAN VE EMEKLİLER ALACAKLI
03 Ekim 2025, 16:43 -
YÖNETİCİMİZ TUNCAY GÜR'ÜN YANINDAYIZ!
03 Ekim 2025, 13:07 -
İNSANLIK ONURU İÇİN ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANMALIYIZ!
02 Ekim 2025, 12:14 -
İTFAİYECİLERİN HAK MÜCADELESİNDE YANLARINDAYDIK
01 Ekim 2025, 20:00 -
KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU’NA KATILDIK
01 Ekim 2025, 17:00 -
8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ 28 TEMMUZ 2025 TARİHİNDE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDA BAŞLADI
28 Temmuz 2025, 17:00 -
HÜKÜMET KAMU EMEKÇİSİ VE EMEKLİLERİNE YİNE SEFALETİ REVA GÖRDÜ
12 Ağustos 2025, 19:00 -
18 AĞUSTOS 2025 SON TEKLİF AÇIKLANDI
18 Ağustos 2025, 19:00 -
İKTİDAR, EMEKÇİDEN ESİRGEDİĞİNİ ABD’YE VERDİĞİNİ İLAN ETTİ
26 Eylül 2025, 18:02